انجمن ورزش‌های موج سواری جمهوری اسلامی ایران؛ از ابتدا تا کنون

مصاحبه با علی‌رضا رستمی عزت، رئیس انجمن ورزش‌های موج‌سواری جمهوری اسلامی ایران
امروزه موج سواری یکی از ورزش های آبی پر طرفدار دنیاست که از سال 1950 با اختراع نخستین تخته موجِ سبک وزن به صورت رسمی و به عنوان ورزش معرفی شد. و حالا پس از پیگیری های مستمر و طولانی که از سال 92 تا کنون توسط علیرضا رستمی _رئیس انجمن_ صورت گرفت، انجمن ورزش‌های موج سواری جمهوری اسلامی ایران به طور رسمی فعالیتش را از اردیبهشت ماه سال 95 آغاز کرد. درخواست عضویت انجمن ورزش‌های موج سواری جمهوری اسلامی ایران در انجمن بین المللی موج سواری بادبانی "IWA" در تاریخ 10 فروردین ماه 1395پذیرفته شده و این انجمن به عضویت IWA درآمد. کمی بعد هم درخواست عضویت انجمن ورزش‌های موج سواری ایران در فدراسیون بین المللی موج سواری"ISA" در تاریخ 26 خرداد ماه 1395 پذیرفته شده و این انجمن صدمین عضو رسمی فدراسیون بین المللی موج سواری شد.
در ادامه، صحبت‌های رئیس انجمن ورزش‌های موج‌سواری را در رابطه با اقداماتی که تاکنون در این انجمن صورت گرفته بخوانید:

_ لطفا به طور خلاصه بیان کنید که از ابتدا تا به حال چه تعداد کارگاه آموزشی، در کدام شهرستان‌ها برگزار شده است؟
از ابتدای تاسیس این انجمن از نیمه اول سال 1395 تا کنون 5 کارگاه در شهرستان های چابهار ،کنارک، زابل و کیش برگزار شده که همۀ آنها جنبۀ آموزشی داشته است. و یک کارگاه نیز در روزهای 23 و 24 اسفندماه در استان خوزستان برگزار خواهد شد.
دعوت به شرکت در این کارگاه‌ها از طریق فراخوان عمومی در سایت، کانال تلگرام و صفحۀ اینستاگرام انجمن صورت گرفته و با همکاری‌های خوبی که با بعضی ارگانها داشته‌ایم به صورت رایگان برگزار شده‌اند.

_ کارگاه‌های آتی در کدام شهرستان‌ها برگزار خواهند شد؟
به دلیل پیش رو بودن دو رویداد خیلی مهم یکی مسابقات جهانی استند آپ پدل بورد دانمارک 2017 و دیگری بازی های آسیایی 2018 جاکارتا سعی بر این داریم که کلاس ها و اردوهای "موج سواری" را در استان سیستان و بلوچستان ، و کارگاه‌ها و اردوهای "استند آپ پدل‌بورد" را در تمام شهرهای ساحلی کشور برگزار کنیم.

_ آیا برای برگزاری دوره‌های مربیگری هم برنامه‌ای دارید؟
بله. "اولین دوره مربی‌گری درجه 3 ملی استندآپ پدل‌بورد" در اردیبهشت ماه 1396 باحضور مدرس فدراسیون جهانی برگزار می‌شود. این دوره مربیگری برای بانوان و آقایان در نیمۀ اول اردیبهشت ماه سال 96 در جزیره کیش و بندر انزلی با حضور مدرسی از کشور نیوزیلند برگزار خواهد شد. ناگفته نماند که سعی بر این داریم که دورۀ آموزش مربی‌گری بانوان نیز در همان زمان تشکیل شود.

_ ممنون از پیگیری‌های شما. لطفا بفرمایید که چه وقت از سال برای پرداختن به ورزش‌های موج‌سواری مناسب است؟
خوشبختانه ایران سرزمین چهار فصل است و این محبت اللهی باعث شده است که برای رشته های "پدل بورد" و "موج سواری بادبانی" تمام سواحل ودریاچه های کشور مناسب باشد ولی برای "موج سواری" چند ماهی از سال و فقط در سواحل جنوب استان سیستان و بلوچستان که امواج مناسبی دارند میتوان موج‌سواری کرد.

_ آیا در حال حاضر تدریس خصوصی ورزش‌های موج‌سواری تحت نظر مدرسان انجمن انجام می‌شود؟
به علت نبودن مربی رسمی در کشور در رشته های زیر مجموعه فعلا هیچ‌کس صلاحیت تدریس خصوصی در کشور را ندارد.لذا با هماهنگی‌های لازم با فدراسیون جهانی بعد از برگزاری کلاس مربی‌گری پدل بورد از مدرس جهانی موج‌سواری برای برگزاری اولین دوره مربی گری موج سواری دعوت خواهیم کرد.

_ افراد با چه ویژگی‌هایی می‌توانند به این ورزش بپردازند؟
این ورزش دارای هیچ محدودیتی برای شروع نیست و افراد با هر جنسیت و سنی می‌توانند به آن بپردازند.

_ به نظر شما چه مدت آموزش لازم است تا یک فرد مبتدی بتواند با فنون ورزش‌های موج‌سواری آشنا شده و آنها را اجرا کند؟
اگر نگاه حرفه‌ای داشته باشیم، در تمامی ورزش ها در تمام طول زندگی باید به طور مداوم تمرین داشت و نمی‌شود برای آن زمان خاصی تعیین کرد . ولی برای افراد مبتدی، گذراندن دو دوره یک‌هفته‌ای می‌تواند کمک خوبی برای شروع باشد.

_ در راستای تهیۀ تجهیزات این ورزش‌ها تاکنون چه اقداماتی صورت گرفته است؟
متاسفانه تجهیزات ورزش های موج سواری در کشور تولید نمی شود؛ ولی تعداد محدودی توسط بعضی از شرکت‌های وارد کننده تجهیزات ورزشی وجود دارد که تعدادشان در حال افزایش است. ولی امیدواریم که با هدف کارآفرینی ورزشی درکشور بتوانیم کارآفرینان و سرمایه گذاران بخش تولید را به این حوزه وارد کنیم.

_ فرایند تیم‌سازی انجمن از چه زمانی آغاز می‌شود؟
از نیمه دوم سال 1395 انجمن برنامه‌ریزی‌های خود را برای تشکیل تیم‌های ملی رشته‌های زیرمجموعه انجام داده است و از اردیبهشت ماه 1396 برنامه های اجرایی این انجمن جهت آمادگی برای بازی‌های آسیایی جاکارتا 2018 و المپیک 2020 توکیو آغاز می‌شود.

_ در خصوص طراحی لباس بانوان تاکنون چه اقداماتی صورت گرفته است؟
خوشبختانه با هماهنگی فدراسیون انجمن های ورزشی لباس استاندارد و با پوشش اسلامی و مناسب با فرهنگ جمهوری اسلامی ایران برای بانوان در حال طراحی است. پس از کسب تاییدیه‌های لازم از مراجع ذیصلاح برای فعالیت های بانوان با این پوشش اقدام خواهد شد.
_ با تشکر از توضیحات خوب شما. حرف آخر؟
در پایان از زحمات رئیس محترم فدراسیون انجمن های ورزشی جناب آقای علیپور و همکاران محترم در این فدراسیون و تمامی همکارانم در انجمن ورزش‌های موج‌سواری جمهوری اسلامی ایران قدردانی وتشکر می‌کنم که همواره برای خدمت به کشور عزیزمان از هیچ کوشش و تلاشی دریغ ننموده و بنده را یاری کرده‌اند.

تهیه و تنظیم: هما سلوکی