کمیته موج سواری بادبانی

درباره موج سواری بادبانی(windsurfing):
موج سواری بادبانی یکی از ورزش های آبیست که بین دو ورزش موج سواری و قایقرانی قرار دارد؛ و شامل یک تخته موج 2.5 تا سه متری است که معمولا باعث جا به جایی 60 تا 250 لیتر آب شده و به کمک نیروی بادی که در بادبان میپیچد حرکت میکند.
در 1948 "نیومن داربی" 28 ساله برای اولین بار ایدۀ تخته موج سواریِ بادبانیِ دستی را داد اولین rudderless sailboard تاکنون ساخته شده به منظور اینکه فرد بتواند با انداختن وزن خود در سمت های مختلف و ایجاد شیب ها با درجات گوناگون بادبان و قایق را هدایت کند. به گفتۀ خودش، داربی ی دو دهۀ 50 و 60 با تجربه تر شد و توانست تخته های بادبانی خود را ارتقا دهد. در 1964 داربی شروع به فروش تخته هایش کرد.
در دهۀ 1960، "جیم دریک" برای اولین بسیاری از مشکلات موجود در این تخته های بادبانی را بر طرف کرد، در حالیکه "هویل شوایتزر" هم برای اولین بار شروع به بازاریابی در این زمینه کرد.
کمیته موج سواری بادبانی کشور ایران نیز از خرداد ماه سال 95 همزمان با تأسیس انجمن موج سواری جمهوری اسلامی ایران فعالیتش را آغاز کرد.